background-image

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

How To Get Clear Skin

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΚΜΗ

Για πολλούς από εμάς, ο δρόμος για την επίτευξη καθαρού δέρματος μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν εύκολα προβλήματα στο δέρμα.


Η ακμή ή άλλες ατέλειες του δέρματος, όπως τα μαύρα στίγματα ή τα λευκά στίγματα, είναι πολύ συχνές δερματικές καταστάσεις που πιθανότατα θα έχουν κάποια στιγμή αντίκτυπο στους περισσότερους από εμάς, εάν όχι σε όλους μας. Τείνουν να επηρεάζουν τις περιοχές με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, ο θώρακας, οι άνω βραχίονες ή η πλάτη.


Η κατάσταση της ακμής συχνά σχετίζεται με τις ορμόνες, οπότε είναι σημαντικό να κατανοηθεί ο αντίκτυπος του κύκλου των ορμονών στο δέρμα σας. Πάντως, το καθαρό δέρμα μπορεί να επιτευχθεί για όλους, με την προϋπόθεση ότι αποφεύγουν τους φραγμένους πόρους, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, βρίσκουν μια ρουτίνα που είναι αποτελεσματική για αυτούς και κατανοούν τι είναι αυτό που δίνει το έναυσμα για τη δημιουργία μπιμπικιών.


Οπότε, εάν ρωτάτε τον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να κάνω το δέρμα μου πιο καθαρό;» ή «Πώς μπορώ να αποκτήσω καθαρό δέρμα γρήγορα;», έχουμε κάποιες χρήσιμες πρακτικές συμβουλές.

How_to_get_clear_skin

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ

Οι επιλογές που κάνετε για την υγεία και τον τρόπο ζωής σας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο δέρμα σας. Συνεπώς, πώς μπορείτε να αποκτήσετε λείο και απαλό δέρμα; Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες;

Το κάπνισμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για το δέρμα σας. Κάνει το δέρμα να δείχνει γηρασμένο και συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων, προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων που περιορίζουν τη ροή του αίματος και μειώνει τα επίπεδα τόσο του κολλαγόνου όσο και της ελαστίνης. Και αυτό που είναι ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι με το κάπνισμα θα αυξηθεί επίσης ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Η χρήση των εσφαλμένων προϊόντων ή τεχνικών κατά τον καθημερινό καθαρισμό σας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Για να διασφαλίζετε ότι το πρόγραμμα της δερματικής φροντίδας σας είναι ήπιο και απαλό, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα ισχυρά αρώματα και σαπούνια, να ταμπονάρετε απαλά το δέρμα σας και να το ενυδατώνετε χωρίς καθυστέρηση μετά τον καθαρισμό του Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατάτε κλειδωμένη την υγρασία στο δέρμα σας.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς δέρματος. Ενώ η έρευνα γύρω από την ακμή και τη διατροφή δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκάθαρη, φαίνεται ότι μια διατροφή πλούσια σε ιχθυέλαια, φρέσκα λαχανικά και τροφές χαμηλές σε επεξεργασμένα λίπη, σάκχαρα και εξευγενισμένους υδατάνθρακες είναι ευεργετική για το δέρμα. Η κατανάλωση άφθονου νερού συνιστάται επίσης για να συνεχίσει το δέρμα σας να δείχνει υγιές και ελκυστικό.

Η συναισθηματική μας κατάσταση και το άγχος μπορούν να συμβάλλουν σε τεράστιο βαθμό στην καθαρότητα του δέρματός μας. Είναι μια καλή ιδέα να κάνετε κάποια βήματα για τη μείωση του άγχους, να φτιάξετε έναν κατάλογο των πραγμάτων που χρειάζεται να κάνετε ή, εναλλακτικά, να βρείτε τρόπους για να απολαμβάνετε τα πράγματα που σας χαλαρώνουν. Διατηρώντας μια ισορροπημένη διάθεση, είναι πιο πιθανό να κρατάτε και το δέρμα σας ισορροπημένο.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-3

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Η διατήρηση καθαρού δέρματος απαιτεί μια δέσμευση για ένα τακτικό πρόγραμμα δερματικής φροντίδας, με στόχο την επίτευξη υγιέστερου και πιο λείου δέρματος. Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσετε ποιον τύπο δέρματος έχετε. Από εκεί, μπορείτε να οικοδομήσετε μια ρουτίνα που είναι αποτελεσματική για εσάς και να κατανοήσετε πώς να ενυδατώνετε το δέρμα σας, όπως επίσης και πώς να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση.

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ

Σε γενικές γραμμές, είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Η ακμή συχνά προκύπτει λόγω των ελαίων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος που παγιδεύονται κάτω από το δέρμα, οπότε διασφαλίζοντας ότι το καθαρίζετε και το απολεπίζετε τακτικά, το δέρμα σας μπορεί να αναπνεύσει και να απομακρύνει εύκολα τα βακτήρια.

ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πολλά άτομα τείνουν να ξεχνούν να καθαρίζουν τις βούρτσες του μακιγιάζ. Η ποσότητα των βακτηρίων που μπορεί να συσσωρευθούν σε αυτές σημαίνει ότι ο τακτικός καθαρισμός τους είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να μπορείτε να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό. Το τακτικό πλύσιμό τους θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας των πρακτικών συμβουλών για καθαρό δέρμα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;

Ο καθημερινός καθαρισμός του δέρματος είναι επιτακτικός, ακόμη και εάν δεν χρησιμοποιείτε μακιγιάζ, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο οι ακαθαρσίες και οι ρύποι να συσσωρεύονται. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αυξάνουν επίσης την πιθανότητα εμφάνισης ακμής ή άλλων ατελειών, οπότε η χρήση ενός καθαριστικού προϊόντος βοηθά στη μείωση αυτού του κινδύνου.


Οι ενυδατικοί παράγοντες βοηθούν να παραμείνει το δέρμα σας φρέσκο και σε καλή κατάσταση, κρατώντας την υγρασία κλειδωμένη σε αυτό και προστατεύοντάς το έναντι της ξηρότητας και των σχετιζόμενων συνθηκών.


Είναι πάντοτε συνιστώμενο να καθιερωθεί μια ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας που θα δρα ιδανικά για εσάς: η χρήση των ορθών καθαριστικών και ενυδατικών παραγόντων για τον τύπο του δέρματός σας.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΚΜΗ;

Η ακμή είναι ένα ιδιαίτερα συχνό δερματικό πρόβλημα που κάποια στιγμή θα ταλαιπωρήσει, τους περισσότερους από εμάς. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας, μπορεί να μας κάνει να αναρωτηθούμε: «Γιατί γεμίζει με μπιμπίκια το πρόσωπό μου»; Το πρώτο βήμα για να δούμε τι γίνεται με τα μπιμπίκια είναι να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους δέρματος οδηγός για ξηρό, λιπαρό και μικτο δέρμα 


Κάποια προϊόντα προσφέρονται ιδιαίτερα για το δέρμα με τάση για ακμή·- ένας πιστοποιημένος δερματολόγος μπορεί να σας συστήσει κάποια από αυτά.  Καθαρίζοντας τακτικά το δέρμα σας συμβάλλετε στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων ελαίων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος που συμβάλλουν στην ακμή. Ένας διαταραγμένος δερματικός φραγμός μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγή ελαίων και περαιτέρω μπιμπικιών, οπότε είναι σημαντικό να παραμένουν τα έλαια στο δέρμα σας και να διατηρείτε τον έλεγχό του. Τα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή υαλουρονικό οξύ δρουν επίσης αποτελεσματικά στο δέρμα με τάση για ακμή.


Τα προϊόντα και οι ενυδατικοί παράγοντες του Cetaphil είναι μη φαγεσωρογόνα, το οποίο σημαίνει ότι δεν αποφράσσουν τους πόρους. Γνωρίστε πιο κάτω την γκάμα των προϊόντων μας για το δέρμα με τάση για ακμή, για να δείτε ποια προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν καλύτερα στις ανάγκες του δικού σας δέρματος:

1) αφροσ για βαθυ καθαρισμο των πορων

Αφρός για βαθύ καθαρισμό των πόρων, προσφέρει υψηλής ποιότητας δερματολογική φροντίδα, ειδικά στην επιδερμίδα με τάση για ακμή. Καθαρίζει αποτελεσματικά το δέρμα από την περίσσεια σμήγματος και τους ρύπους. Δρα ενάντια στα 5 σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας : Ερεθισμός, Τραχύτητα, Αίσθημα Τραβήγματος, Ξηρότητα, Διαταραγμένος δερματικός φραγμός. 

2. Ενυδατική Κρέμα Προσώπου για Λιπαρά Δέρματα με SPF30

Περιέχει ψευδάργυρο που βοηθά στον έλεγχο της γυαλάδας και χάρη στη δράση του προσδίδει ματ όψη.

Είναι ειδικά σχεδιασμένη και μελετημένη για λιπαρά και ρυπαρά δέρματα,ενυδατώνει άμεσα και βοηθά στην επανόρθωση του δερματικού φραγμού της επιδερμίδας,χάρη στην τεχνολογία με άργιλο.

Παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με δείκτη προστασίας SPF30.