background-image

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ή ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ τις λοσιον;

skin-creams-vs-lotions

Με έναν αυξανόμενο αριθμό επιλογών για διαφορετικούς τύπους ενυδατικών παραγόντων, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε ποιος από αυτούς ταιριάζει καλύτερα στις μοναδικές ανάγκες του δέρματός σας. Κάποιοι ενυδατικοί παράγοντες είναι πιο κατάλληλοι για το σώμα, ενώ άλλοι είναι σχεδιασμένοι για την ενυδάτωση του προσώπου. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάζετε ποιος τύπος ενυδατικού παράγοντα μπορεί να προστατεύει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το δέρμα σας σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ λοσιον;

Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν αναπτυχθεί για την ενυδάτωση του δέρματος. Η κύρια διαφορά ανάμεσα στις κρέμες και τα γαλακτώματα σχετίζεται με τη σύνθεσή τους, οδηγώντας σε πολύ διαφορετικές συστάσεις. Οι κρέμες περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια, οπότε είναι πυκνές και παχύρρευστες. Οι ιδιότητες αυτές επιτρέπουν στις κρέμες να κλειδώνουν την υγρασία ή/και να παρέχουν μια ενυδατική στιβάδα που διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και απαλό. Για τον λόγο αυτόν, είναι καλύτερες για άτομα με ξηρό δέρμα.


Από την άλλη πλευρά, οι λοσιόν περιέχουν λιγότερα έλαια, το οποίο σημαίνει ότι είναι λιγότερο κολλώδεις και εφαρμόζονται ευκολότερα. Οι λοσιόν είναι καλύτερες για τα άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς η πιο ελαφριά σύνθεση τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απόφραξης των πόρων. Καθώς οι λοσιόν επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει περισσότερο σε σύγκριση με τις κρέμες, ενδείκνυται η χρήση τους για τους καλοκαιρινούς μήνες.

face_and_body_cream_lotion

ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι κρέμες σώματος έχουν πιο βαριά και παχύρρευστη σύσταση σε σύγκριση με τις λοσιόν, καθώς περιέχουν υψηλότερο ποσοστό ελαίων στη σύνθεσή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι κρέμες αποτελούν τα ιδανικά σκευάσματα για τα προϊόντα που βοηθούν στην ενίσχυση της σφριγηλότητας του δέρματος και την πρόληψη της υπερβολικής απώλειας της υγρασίας του.


Η Ενυδατική Κρέμα Cetaphil συμβάλλει στην παροχή εντατικής ενυδάτωσης για το ξηρό δέρμα και αποδεδειγμένα μπορεί να κλειδώσει την υγρασία για έως και 48 ώρες. Είναι κατάλληλη ακόμη και για το ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα.

body_cream_on_skin

ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι κρέμες προσώπου είναι ειδικά σχεδιασμένες για το πρόσωπο, για την ενυδάτωση και την υποστήριξη των εξατομικευμένων αναγκών της δερματικής φροντίδας του. Το δέρμα του προσώπου τείνει να είναι πιο λεπτό από το δέρμα άλλων σημείων του σώματος και ιδιαίτερα το δέρμα κάτω από τα μάτια σας. Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι επίσης πιο πιθανό να εκτίθεται και να επηρεάζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες και το φως του ήλιου. Υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός σμηγματογόνων αδένων στο πρόσωπο σε σύγκριση με το σώμα. Οι αδένες αυτοί παράγουν έλαια και μπορούν να επηρεαστούν τόσο από ορμονικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, οδηγώντας σε ανισορροπίες των ελαίων σε κάποια άτομα.


Η κρέμα προσώπου είναι συνήθως μια πιο ελαφριά φόρμουλα σε σχέση με την κρέμα σώματος και περιέχει μοναδικά συστατικά που φροντίζουν τις πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματος του προσώπου. 


Για να μάθετε περισσότερα σε σχέση με το τι σημαίνουν οι όροι αυτοί και γιατί μπορεί να είναι σημαντικοί για το δέρμα σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια μη φαγεσωρογόνο, υποαλλεργικό και χωρίς άρωμα; 

facial_cream_for_Skin_care

ΛΟΣΙΟΝ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι λοσιόν σώματος είναι πιο λεπτόρρευστες από τις κρέμες με υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Οι ιδιότητες αυτές, τις καθιστούν πιο κατάλληλες για το δέρμα που δεν είναι πολύ ξηρό και για εκείνους που προτιμούν να έχουν μια λιγότερο κρεμώδη υφή στο σώμα τους. Μια λοσιόν μπορεί να είναι επίσης κατάλληλη τόσο στον ζεστό καιρό, όσο και για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Στις λοσιόν μπορούν να προστεθούν και άλλα συστατικά για την ενίσχυση των ενυδατικών επιδράσεων τους, για παράδειγμα, βούτυρο καριτέ. Τα οφέλη προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητα του βουτύρου σε λιπαρά οξέα, και όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να απορροφηθεί γρήγορα από το δέρμα. 

λοΣΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η λοσιόν προσώπου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ξηρότητας και ικανοποιεί τις μοναδικές ανάγκες του δέρματος του προσώπου. Η λοσιόν καθιστά το προϊόν κατάλληλο για ελαφριά, γρήγορη ενυδάτωση του δέρματος. Εάν το δέρμα σας χρειάζεται μόνο μια ελαφριά ενυδάτωση, και δεν συμπαθείτε τις κρέμες με βαριά σύσταση στο δέρμα σας, τότε η λοσιόν προσώπου μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική.


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να υποστηρίξετε το δέρμα σας ενάντια στην ξηρότητα, διαβάστε τον Τρόπο αντιμετώπισης 5 κοινών αιτιών ξηροδερμίας και ανακαλύψτε τρόπους για να φροντίζετε το ξηρό δέρμα σας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ;

Εφόσον το δέρμα στο πρόσωπο και το σώμα σας έχουν διακριτά χαρακτηριστικά και ανάγκες, θα βρείτε ενυδατικούς παράγοντες προσώπου και σώματος με ιδιότητες που υποστηρίζουν αυτές τις διαφορές.


Το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου μπορεί συχνά να είναι πιο λεπτό από το δέρμα σε άλλα σημεία στο σώμα σας. Καθώς το δέρμα του προσώπου περιέχει περισσότερους σμηγματογόνους αδένες, είναι πιο επιρρεπές στην ακμή και σε άλλες ανισορροπίες ελαίων. Ωστόσο, το δέρμα του σώματος, ιδιαιτέρως των ποδιών και της πλάτης, είναι συχνά παχύτερο και συνεπώς πιο ανθεκτικό.


Παρά το ότι ο ήλιος προσφέρει διέγερση της παραγωγής βιταμίνης D, βοηθά στον έλεγχο χρόνιων δερματικών παθήσεων (όπως η ψωρίαση) και παρέχει ένα αίσθημα ευεξίας, η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία βλαβών. Για την καταπολέμηση αυτών των βλαβών, οι ενυδατικοί παράγοντες για το πρόσωπο συνήθως περιέχουν δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF για την προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και άλλα συστατικά που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Οι ενυδατικοί παράγοντες Cetaphil έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την υποστήριξη των αναγκών του ευαίσθητου δέρματος.

ΣΥΝΕΠΩΣ, ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ;

Είναι ουσιώδες να κατανοείτε τις ανάγκες του δικού σας δέρματος όταν ψάχνετε για το κατάλληλο προϊόν. Είναι το δέρμα του προσώπου σας ξηρό ή έχει την τάση να είναι πιο λιπαρό; Εάν τείνει να είναι πολύ ξηρό, η χρήση μιας κρέμας προσώπου θα του πρόσφερε την ενίσχυση ενυδάτωσης που χρειάζεται, κλειδώνοντας την υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν τείνει να είναι λιπαρό, μια λοσιόν προσώπου μπορεί να είναι πιο κατάλληλη.


Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας άλλες ανάγκες του δέρματος, όπως κατά πόσον έχει τάση για ακμή ή εάν θέλετε να στοχεύσετε στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 


Για να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα σχετικά με τα συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Τα συστατικά μας.

woman_with_healthy_skin

Εάν ανησυχείτε σχετικά με την ενυδάτωση και την ποιότητα του δέρματός σας, τότε η Ενυδατική Λοσιόν Ημέρας με Υαλουρονικό Οξύ έχει σχεδιαστεί για την άμεση καταπράυνση του δέρματος και την αποκατάσταση της λαμπερής του εμφάνισης.


Τέλος, εάν επιθυμείτε μια πιο ματ εμφάνιση για το δέρμα σας, με ταυτόχρονη ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρά δέρματα με SPF30 με τη μοναδική τεχνολογία Micropearl που βοηθά στην απορρόφηση των ελαίων και τη μείωση της γυαλάδας του προσώπου. Είναι κατάλληλη για δέρμα ευαίσθητο στους ερεθισμούς, καθώς ενέχει την τεχνολογία Oleosome™, η οποία περιλαμβάνει χαμηλότερη συγκέντρωση αντηλιακών φίλτρων και περισσότερη ενυδάτωση.