background-image

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ;

The_Best_Way_To_Wash_Your_Face

ΤΟ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ;

Ενώ το να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο με νερό, μπορεί να θεωρείται μια ελκυστική επιλογή, λόγω της απλότητάς της, αυτή η συνήθεια προσωπικής φροντίδας, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση εξαιρετικού δέρματος ή μια ευεργετική συνήθης ρουτίνα δερματικής φροντίδας. Αυτή η συνήθης ρουτίνα καθαρισμού μπορεί να μοιάζει με καλή επιλογή για κάποιους λόγους: εξοικονομεί χρόνο, φαίνεται πιο φυσική, ενώ ο μειωμένος χρόνος τριβής του δέρματος μπορεί να φαντάζει ένας εξαιρετικός τρόπος καταπολέμησης των λεπτών γραμμών και του επιφανειακού ερεθισμού. Ωστόσο, το να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο με νερό δεν είναι αρκετό για την απομάκρυνση της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος, ελαίων, μακιγιάζ ή άλλων βακτηρίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση του δέρματος, τη λιπαρότητά του ή την απόφραξη των πόρων του.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ; ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ;

Η χρήση νερού και μόνο δεν θα σας προσφέρει τις εξισορροπητικές για τα έλαια, καθαριστικές ή ενυδατικές ιδιότητες που χρειάζεται το λιπαρό δέρμα. Ο καθαρισμός, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα σε ένα πρόγραμμα δερματικής φροντίδας για το λιπαρό δέρμα. Και αυτό γιατί βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού σμήγματος, των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ρύπων, τα οποία μπορούν να αποφράξουν του πόρους, οδηγώντας στην παρουσία μπιμπικιών. Τα καθαριστικά προϊόντα επιτρέπουν επίσης την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, αν και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο που εστιάζει στον καθαρισμό και την ενυδάτωση και όχι κάποιο που αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά του έλαια. Αυτή η σύσταση δερματικής φροντίδας μπορεί να φαίνεται ανορθόδοξη, καθώς επιδιώκει τη διατήρηση των ελαίων όταν το δέρμα σας είναι ήδη λιπαρό. Είναι όμως αλήθεια ότι το δέρμα σας έχει ανάγκη τα έλαια· απλώς χρειάζεται την κατάλληλη ισορροπία.

ΤΟ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ;

Αν και πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε εάν το να πλένουμε το πρόσωπό μας μόνο με νερό μπορεί να συμβάλλει με φυσικό τρόπο στα ζητήματα της ακμής, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή προσέγγιση. Το νερό από μόνο του δεν είναι επαρκές για την απομάκρυνση των ρύπων, του μακιγιάζ και άλλων ακαθαρσιών. Κατά συνέπεια, το πλύσιμο του προσώπου σας μόνο με νερό δεν σας παρέχει όλα τα απαραίτητα οφέλη. Επιπροσθέτως, τα επίπεδα του pH στο νερό μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα. Το μέσο επίπεδο pH του νερού είναι 7. Η ιδανική τιμή του pH για το δέρμα στο πρόσωπο και το σώμα σας κυμαίνεται μεταξύ 4,7 και 5,75.  Μια τιμή pH ίση με 7 (αυτή του καθαρού νερού) θεωρείται ουδέτερη. Οτιδήποτε κάτω από αυτή είναι όξινη και οτιδήποτε πάνω από αυτή είναι αλκαλική, οπότε το φυσικό pH του δέρματος είναι ελαφρώς όξινο. Αυτό το ελαφρώς όξινο pH δημιουργείται από τον όξινο μανδύα του δέρματος, που είναι το στοιχείο του νερού στο υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος. 


Κατά συνέπεια, είναι ζωτική ανάγκη να βρείτε ένα κατάλληλο καθαριστικό προϊόν για το δέρμα που θα μπορεί να δράσει για την εκ νέου εξισορρόπηση του ιδανικού pH του δέρματός σας. Η κατανόηση του τύπου του δέρματός σας και των απαιτήσεών του είναι κρίσιμης σημασίας, όπως είναι και η καθιέρωση μιας συνήθους ρουτίνας για τη δερματική φροντίδα σας. Επιλέγοντας ένα καθαριστικό και ενυδατικό προϊόν που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, είναι σημαντικό να αποφεύγονται πολύ σκληρά ή εντατικά προϊόντα. 


Τα καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα Cetaphil είναι σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση και περιέχουν ευεργετικά συστατικά που είναι εύκολα ανεκτά τόσο από τους ευαίσθητους όσο και από τους μεικτούς έως λιπαρούς τύπους δέρματος. 


Η χρήση αυτών των προϊόντων είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη του υγιούς δέρματος και την έναρξη ενός νέου προγράμματος αποτελεσματικής δερματικής φροντίδας. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το να πλένετε το πρόσωπό σας μόνο με νερό, εάν έχετε λιπαρό δέρμα, δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη δυνατή επιλογή για εσάς· είναι πάντοτε καλύτερο να καθιερώσετε τόσο ένα πρόγραμμα δερματικής φροντίδας όσο και μια σχετική ρουτίνα.

woman_holding_Cetaphil_gentle_cleanser

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ;

Ο τύπος του δέρματός σας θα σας υπαγορεύει το πόσο συχνά θα πλένετε το πρόσωπό σας και το ποιο καθαριστικό προσώπου θα πρέπει να χρησιμοποιείτε. 


Τα ιδανικά προϊόντα για το δέρμα σας εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματός σας. 

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ;

Το πλύσιμο του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό προϊόν, είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση προκειμένου να μην ερεθίσετε το δέρμα σας. Ένα κρεμώδες καθαριστικό προϊόν χωρίς δημιουργία αφρού, όπως το Απαλό Καθαριστικό Δέρματος Cetaphil, θα είναι πιο αποτελεσματικό, καθώς έχει σχεδιαστεί με την Τεχνολογία Micellar που δρα για την απαλή απομάκρυνση του μακιγιάζ, των ρύπων και άλλων ακαθαρσιών. Διαδραματίζοντας έναν διπλό ρόλο, η Τεχνολογία Micellar χρησιμοποιεί έλαια και νερό για την προσέλκυση των ακαθαρσιών στο επίπεδο της επιφάνειας. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε να κάνετε ντους ή μπάνιο με υπερβολικά ζεστό νερό ή για υπερβολικά μεγάλη διάρκεια, όπως επίσης και να χρησιμοποιείτε χλιαρό αντί για καυτό νερό. 


Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τα 5 σημεία της ευαισθησίας του δέρματος για να μάθετε περισσότερα.

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ;

Το λιπαρό δέρμα μπορεί συχνά να σας βάλει σε πειρασμό να πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να περιορίσετε τον καθαρισμό του σε δύο φορές την ημέρα. Διαφορετικά θα κινδυνεύετε να προκαλέσετε υπερβολική παραγωγή ελαίων στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κατάλληλο για εσάς προϊόν, όπως π.χ. τον Αφρό για βαθύ καθαρισμό των πόρων έναν αφρός καθαρισμού που είναι ειδικά σχεδιασμένος για το λιπαρό δέρμα. 


Εάν έχετε ευερέθιστο δέρμα ή δέρμα με τάση για ακμή, η Ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρά δέρματα με SPF30  που περιέχει σαλικυλικό οξύ και χρησιμοποιείται παράλληλα με ένα αποτελεσματικό προϊόν ντεμακιγιάζ, θα δρα για τη μείωση των μπιμπικιών και των εξάρσεων της ακμής. 


Το δέρμα που παράγει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα ελαίων χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση, οπότε προϊόντα όπως ο Αφρός για βαθύ καθαρισμό των πόρων ή ο Redness Ήπιος Αφρός Καθαρισμού δρουν αποτελεσματικά για την εκ νέου εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας και των επιπέδων των ελαίων στην επιφάνεια του δέρματος.

Cetaphil_Foaming_Cleanser

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ;

Εάν το δέρμα σας χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό λιπαρού και ξηρού δέρματος, ένα απαλό καθαριστικό προϊόν είναι η καλύτερη επιλογή. Καθώς διαφορετικά μέρη του προσώπου σας απαιτούν διαφορετικά επίπεδα φροντίδας, μπορεί να έχει νόημα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα δερματικής φροντίδας που θα είναι εξατομικευμένη για εσάς. Παρατηρήστε πώς το δέρμα σας αντιδρά όταν το πλένετε μία ή δύο φορές την ημέρα και στη συνέχεια εφαρμόστε μια ρουτίνα που θα ακολουθήσετε. 


Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τα 5 σημεία της ευαισθησίας του δέρματος για να μάθετε περισσότερα.